سود میلیاردی از قاچاق حشرات! افزایش ۳۰درصدی صادرات پسته خراسان رضوی بیست‌ونهمین نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان در مشهد آغاز شد + فیلم (۸ آبان ۱۴۰۴) بیش از ۵۷ درصد، سهم محصولات غیرنفتی از سبد صادرات سال گذشته | ۸۰ درصد از خط تولید ال۹۰، ایرانی است فروشندگان کالا‌های مرتبط با هالووین، زیر ذره‌بین بازرسی فرمان بازار خودرو به سمت کاهش قیمت چرخید؟ | بررسی قیمت امروز خودروهای داخلی و خارجی (۸ آبان ۱۴۰۴) گل زعفران امروز چقدر قیمت دارد؟ (۸ آبان ۱۴۰۴) | بازار در فاز تعادل و انتظار خریداران سکه‌های پیش‌خرید بخوانند پلمب کافی‌شاپ و کافه‌قلیان متخلف در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴) جزئیات اولین حراج طلای مرکز مبادله در آبان ۱۴۰۴ | فرصت واریز وجه‌الضمان تا ۱۰ آبان‌ماه است سقوط ۲۰۰۰ دلاری قیمت بیت‌کوین (۸ آبان ۱۴۰۴) موبایل ارزان شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | توصیه مهم به خریداران مناسب‌ترین روش عرضه خودرو چیست؟ استاندار خراسان رضوی: تسهیلگری، شرط موفقیت بخش خصوصی | استاندارد، راه اعتماد مردم به تولیدات داخلی است دلار در کانال ۱۰۷ هزار تومان در مشهد (۸ آبان ۱۴۰۴)‌ آموزش و هوشمندسازی نقش محوری در تحقق عدالت مالیاتی دارند قیمت طلا در آخرین روز کاری هفته در مشهد چند؟ | سکه گران شد (۸ آبان ۱۴۰۴) روش های تمیز کردن کوله پشتی برای داشتن کوله ای درخشان! نرخ طلای جهانی اعلام شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | لبخند دوباره اونس به صعود آیین تجلیل از واحد‌های نمونه استاندارد خراسان رضوی برگزار شد | نظارت بر تولید و صادرات، تسهیل و تسریع می‌شود+ فیلم دو سناریوی بورس پس از صعود به کانال جدید (۸ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۸ آبان ۱۴۰۴) | قیمت صیفی‌جات چقدر است؟ قیمت امروز دینار عراق، ریال سعودی و درهم امارات در مشهد چند؟  میلیون‌ها دلار تتر ایرانی مسدود شد (۸ آبان ۱۴۰۴) رفیق بازی در بازار برنج فعالان اقتصادی، سیاست های ارزی را عامل اتلاف منابع کشور می‌دانند | ارز رانتی پای بابک زنجانی هم به ماجرای بانک آینده و علی انصاری باز شد شمش طلا اولین کالای وارداتی به کشور
سرخط خبرها

وام ازدواج در بودجه ۱۴۰۱ حذف نشده است | جزئیات تغییرات وام ازدواج در سال آینده

  • کد خبر: ۹۷۰۶۲
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۷
وام ازدواج در بودجه ۱۴۰۱ حذف نشده است | جزئیات تغییرات وام ازدواج در سال آینده
بررسی بودجه سال آینده نشان می‌دهد وام ازدواج از بودجه حذف نشده. بلکه پرداخت وام ازدواج در زیرمجموعه قانون حمایت از خانواده آمده است.

به گزارش شهرآرانیوز، دولت هر سال در لایحه بودجه‌ای که به مجلس ارسال می‌کرد مبلغ وام ازدواج را هم مشخص می‌کرد. اگرچه این عدد همیشه در زمان بررسی لایحه بودجه در مجلس تغییر می‌کرد و افزایش می‌یافت. اما امسال دولت مبلغ پیشنهادی خود برای وام ازدواج را اعلام نکرده است. برای همین این تصور پیش آمده که پرداخت وام ازدواج منتغی است.

اما بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ نشان می‌دهد که پرداخت وام ازدواج همچنان ادامه دارد اما بند مربوط به مبلغ وام ازدواج حذف شده و به جای آن، دولت پیشنهاد داده که مبلغ وام ازدواج را خودش تعیین کند و مجلس اختیار این کار را به دولت بدهد.

پیش از این هم، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفته بود که وام ازدواج جوانان در لایحه بودجه ۱۴۰۱ حذف نشده، بلکه فرآیند آن به استناد قانون “حمایت از خانواده و جوانی جمعیت” «تغییر» کرده است.

تغییرات وام ازدواج در بودجه ۱۴۰۱

اما وام ازدواج در بودجه سال آینده چه تغییراتی کرده است؟

۱- آنگونه که معاون وزارت ورزش و جوانان خبر داده «مساله پرداخت وام ازدواج در سال ۱۴۰۱ در بخش رفاه و سلامت لایحه بودجه آمده و ماده ۶۸ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، بانک مرکزی را ملکف کرده که وام ازدواج جوانان را بپردازد.»

۲-تا پیش از این دولت مبلغ وام ازدواج را در لایحه بودجه تعیین می‌کرد و مجلس می‌توانست در جریان بررسی لایحه بودجه، مبلغ وام ازدواج و اقساط و مدت زمان بازپرداخت این وام را تغییر بدهد. اما دولت برای پرداخت وام ازدواج ۱۴۰۱«درخواست اختیار» کرده است. یعنی خواسته مبلغ تسهیلات و دوره بازپرداخت وام ازدواج توسط بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه مشخص شود، نه مجلس!

۳-دولت همچنان ملکف است که به کلیه زوج‌هایی که بیشتر از چهار سال از تاریخ عقد آنها نگذشته باشد و تا کنون تسهیلات ازدواج دریافت نکرده‌اند، وام ازدواج بدهد.

۴- تمامی بانک‌ها موظفند به صورت ماهانه تعداد تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج پرداختی و تعداد افراد در نوبت دریافت این تسهیلات را به صورت عمومی اعلام کنند.

مبلغ وام ازدواج سال ۱۴۰۱

در سال جاری مبلغ وام ازدواج بین ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان بود. یعنی مبلغ وام ازدواج برای مردان زیر ۲۵ سال و زنان زیر ۲۳ سال،‌۱۰۰ میلیون تومان و برای بقیه افراد ۷۰ میلیون تومان بود.

برای سال آینده هم پیشنهاداتی برای مبلغ وام ازدواج مطرح شده است. رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس پیشنهاد داده بود که مبلغ وام ازدواج برای مردان زیر ۲۵ و زنان زیر ۲۳، ۲۵۰ میلیون تومان باشد و برای بقیه افراد ۱۵۰ میلیون تومان. یعنی افزایش دو برابری مبلغ وام ازدواج.

اما به گفته معاون وزارت ورزش و جوانان پیشنهاد دولت این است که «مبلغ وام ازدواج هر سال به اندازه نرخ تورم سالانه افزایش پیدا کند.» بر این اساس احتمالا با توجه به نرخ تورم، ملغ وام ازدواج برای زوج‌های جوان نفری ۱۵۰ میلیون تومان باشد و برای سایر زوج‌ها ۱۰۰ میلیون تومان.

منبع: تجارت‌نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->